Ingredientai
- Vafliai: (riešutinių, pvz. Klasika) 100 g
- Lazdynų riešutai 150 g
- Riešutinis kremas: (pvz. Nutella) 200 g
- Juodasis šokoladas 150 g
- Aliejus 1 valg. š. bekvapio
Kaip gaminti
- Riešutus ~10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais).
- Pasilikite sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapokite.
- Vaflius susmulkinkite tiesiog šakute, suberkite riešutus, dėkite riešutinį kremą ir masę gerai išmaišykite.
- Suformuokite rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis.
- Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio.
- Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldykite šaldytuve, kad sustingtų.
- Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišykyte su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė.
- Saldainius po vieną merkite į šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Daiva Minkevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita