Ingredientai
- Grikiai 150 g neskrudintų, daiginimui tinkamų žalių grikių
- Bananai 1 vnt.
- Persimonai:(0,5 gerai prinokusio) 1 vnt.
- Medus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Grikius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Kitą rytą vandenį nupilkite ir kruopas gerai išskalaukite. Grikius suberkite į didesnį stiklainį, paverskite stiklainį šonu, grikius tolygiai paskirstykite nestoru sluoksneliu (jei turite, galite naudoti daigyklę) ir palikite šviesioje vietoje – puikiai tiktų ant palangės.
- Vakare grikius vėl išskalaukite, gerai nuvarvinkite ir vėl paskleiskite sluoksneliu stiklainyje. Po dviejų dienų, jau matysis nedideli daigeliai.
- Sudygusius grikius berkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat dėkite gabalėliais susmulkintą bananą ir persimoną, sukrėskite medų, įpilkite šlakelį vandens ir susmulkinkite pagal skonį – rūpiau ar iki vientisos purios masės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita