Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Sutirštintas pienas 400 g karamelinio sutirštinto pieno „Rududu“
- Baltasis šokoladas 100 g
- Pienas 3 valg. š.
- Kavos likeris (arba brendis) 2 valg. š.
- Riešutai 50 g smulkintų
Kaip gaminti
Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.
1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą, supilkite pieną ir maišydama mediniu šaukštu kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa.
2. Nukėlusi nuo ugnies, palikite atvėsti, tada valandai pastatykite į šaldytuvą.
3. Ištraukusi iš kiek sustingusios masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, į kiekvieną įspauskite po konditerinį pagaliuką. Apvoliokite saldainius smulkintais riešutais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Verta žinoti
Jei pritingite žaisti su konditeriniais pagaliukais, išvirtą atvėsusią karamelinę masę paprasčiausiai paskleiskite silikoniniame padėkle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Paskui suraikykite norimo dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita