Ingredientai
- Dribsniai 150 g kvietiniai
- Vanduo 600 ml
- Medus 4 valg. š.
- Riešutai 4 valg. š. kapoti
- Spanguolės 4 valg. š. pusė stiklinės
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
- Sirupas: granatų 2 valg. š.
- Granatas 1 vnt. gerai prinokęs
Kaip gaminti
1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite.
2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę. Galiausiai, kai košė bus išbrinkusi ir šiek tiek pravėsusi, įmaišykite medų – išsaugosite visus vitaminus.
3. Prieš tiekdama, košę gausiai apibarstykite granatų sėklomis.
4. Granatus lengviau išlukštensite, jei, nupjovusi viršutinę jos dalį ir nulupusi odelę, vaisių 5–7 min. panardinsite į šaltą vandenį. Ištraukusi iš vandens, beliks granatą sulaužyti gabalėliais ir sėklytės pačios išbyrės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita