Ingredientai
- Rabarbarai 1 kg
- Apelsinai 4 vnt.
- Cukrus 100 g
Kaip gaminti
- Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.
- Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, išspauskite sultis.
- Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite cukrų, apelsinų žieveles, supilkite sultis, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10 min.
- Šiek tiek ataušusią masę išpilstykite į dubenėlius. Patiekalas skanus ir karštas, ir ataušęs.
Patarimas. Jei sriuba atrodo per tiršta, galima įpilti vandens ir dar truputį pavirti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita