Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. biskvitui
- Cukrus 200 g biskvitui
- Miltai 230 g biskvitui
- Aliejus 60 ml biskvitui
- Kepimo milteliai 20 g biskvitui
- Esencija: (mėgiamos romo, vanilės ir kita - biskvitui) 1 arbat. š.
- Kriaušės 460 g 460 - konservuotų arba 600 - šviežių tinka ir persikai - kremui
- Rududu: (skardinė - kremui) 1 vnt.
- Grietinėlė 450 ml riebios - kremui
- Grietinėlės standiklis: (pakelis - kremui) 1 vnt.
Kaip gaminti
Gaminame biskvitą:
- Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją.
- Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu po truputį įmaišykite miltus, viską gerai išmaišykite.
- Į kepimo formą (jeigu bijote jog prilips ar prabėgs pro kraštus įtieskite kepimo popieriaus, recepto autorė kepa be jo, ir puikiai atlimpa), pilkite tešlą ir statykite į gerai įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 - 25min, kol gražiai paruduos (patikrinti galite dantų krapštuku, ismeigę, jeigu nelimpa reiškiasi iškepę).
Gaminame kremą:
- Grietinėlę įpilame į dubenį, įpilame grietinėlės standiklio (galima apseiti ir be jo), gerai išplakite.
- Iškepusį biskvitą supjaustykite į tris dalis, sulaistymui galite naudoti ką tik fantazija išmano, recepto autorė sulaisto konservuotų kriaušių sirupu skiestu vandeniu.
- Dėkite pirmą biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę, dėkite pjaustytas konservuotas kriaušes,dėkite antrą biskvitą, jį taip pat sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu (negailėkite) ir dėkite trečią biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu su konservuotomis kriaušėmis.
- Šiam tortui labiausiai tinka šokolado ar grietinėlės su rududu papuošimas, bet galima ir kitaip.
Receptą atsiuntė: Justina Voitechovskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita