„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 61
Jau įvertinote šį receptą

Saldi svajonė

Saldi svajonė
Saldi svajonė / Justinos Voitechovskienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt. biskvitui
  • Cukrus 200 g biskvitui
  • Miltai 230 g biskvitui
  • Aliejus 60 ml biskvitui
  • Kepimo milteliai 20 g biskvitui
  • Esencija: (mėgiamos romo, vanilės ir kita - biskvitui) 1 arbat. š.
  • Kriaušės 460 g 460 - konservuotų arba 600 - šviežių tinka ir persikai - kremui
  • Rududu: (skardinė - kremui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 450 ml riebios - kremui
  • Grietinėlės standiklis: (pakelis - kremui) 1 vnt.

Kaip gaminti

Gaminame biskvitą:

  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją.
  2. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu po truputį įmaišykite miltus, viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo formą (jeigu bijote jog prilips ar prabėgs pro kraštus įtieskite kepimo popieriaus, recepto autorė kepa be jo, ir puikiai atlimpa), pilkite tešlą ir statykite į gerai įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 - 25min, kol gražiai paruduos (patikrinti galite dantų krapštuku, ismeigę, jeigu nelimpa reiškiasi iškepę).

Gaminame kremą:

  1. Grietinėlę įpilame į dubenį, įpilame grietinėlės standiklio (galima apseiti ir be jo), gerai išplakite.
  2. Iškepusį biskvitą supjaustykite į tris dalis, sulaistymui galite naudoti ką tik fantazija išmano, recepto autorė sulaisto konservuotų kriaušių sirupu skiestu vandeniu.
  3. Dėkite pirmą biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę, dėkite pjaustytas konservuotas kriaušes,dėkite antrą biskvitą, jį taip pat sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu (negailėkite) ir dėkite trečią biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu su konservuotomis kriaušėmis.
  4. Šiam tortui labiausiai tinka šokolado ar grietinėlės su rududu papuošimas, bet galima ir kitaip.

Receptą atsiuntė: Justina Voitechovskienė 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.