Ingredientai
- Duona 8 vnt. riekės batono
- Avietės 500 g ar kitokių uogų be kauliukų
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nuo batono riekelių nupjaustykite pluteles ir kelioms minutėms pamerkite į pieną, kad išbrinktų, bet nespėtų sutežti. Uogas šiek tiek atšildykite.
2. Apkepo indą patepkite sviestu, dugną vienu sluoksniu padenkite išmirkusiomis batono riekelėmis. Suberkite uogas ir uždenkite likusiomis batono riekelėmis.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir likusiu pienu.
4. Kiaušinių plakinį supilkite ant susluoksniuoto apkepo ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20–30 min.
5. Apkepą patiekite karštą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita