Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 200 g
- Bulvės 300 g virtos
- Manai 100 g
- Migdolai 100 g kapotų arba kitokių riešutų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi.
2. Bulves sutrinkite, sumaišykite su tryniais. Suberkite manus, riešutus, įberkite kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir išmaišykite.
3. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite tol, kol pasidarys standi masė, ir įmaišykite į tešlą.
4. Tešlą sukrėskite į apskritą atsegamą torto formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol gražiai parus. Pyragą papuoškite milteliniu cukrumi, kaip trafaretą naudojant popierinę stalo dekoravimo servetėlę.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė