Ingredientai
- Migdolai 200 g arba kiti mėgstami
- Graikiniai riešutai 100 g arba kiti mėgstami
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Vanduo 1 valg. š.
- Cukrus 135 g
- Rudasis cukrus 65 g
- Cinamonas 30 g
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis kajano
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
- Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite.
- Kiaušinio baltymą ir šaukštą vandens išplakite iki lengvų baltų putų. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
- Kitame dubenėlyje sumaišykite cukrų, rudąjį cukrų, cinamoną, druską ir kajanus. Suberkite ir dubenį su riešutais. Išmaišykite, kad visi riešutai tolygiai pasidengtų mase.
- Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
- Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita