Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Miltelinis cukrus 230 g 150 g tešlai ir 4 valg. š. glaistui
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Bulvės 250 g trintos, virtos
- Citrinos 3 vnt. 3 citrinų tarkuotos žievelės ir 1 citrinos sultys - tešlai; 1 citrinos sultys - glaistui
- Miltai 125 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Migdolai 50 g smulkinti
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens apvalų kepimo indą.
- Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite masę iki vientisos konsistencijos.
- Sudėkite išvirtas, atvėsintas ir iki visiškai vientisos masės sutrintas bulves, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir smulkintus migdolus. Suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Pyragą atvėsinkite.
- Kol pyragas vėsta, pasiruoškite sirupą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Paruoštu glaistu aptepkite atvėsusį pyragą.
Skanaus!