Ingredientai
- Duona 1 kg „Biržų krašto Senolių“ duonos
- Spanguolių uogienė: 400 g
- Medus 200 g skysto
- Želatina 2 valg. š. 1 valg. š. - pagrindui ir 1 arbat.š. - pertepimui
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Grietinė 200 g pertepimui
- Kakava 200 g 100 - pertepimui ir 100 - viršutiniam sluoksniui
- Lazdynų riešutai 200 g 100 g - pertepimui ir sauja kapotų - viršutiniam sluoksniui
- Cukrus 50 g pertepimui
- Vanilinis cukrus 50 g pertepimui
- Grietinėlė 200 ml 36 proc. riebumo - viršutiniam sluoksniui
- Miltelinis cukrus 100 g viršutiniam sluoksniui
Kaip gaminti
- Pagrindui. Duoną smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, citrinų sultimis, spanguolių uogiene (prieš tai į uogienę įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną).
- Pertepimui. Grietinę išplakite su cukrumi, kakava ir vaniliniu cukrumi.
- Sumaišykite su brinkinta ir ištirpinta želatina.
- Formą ištepkite sviestu, pabarstykite duonos trupiniais ir sukrėskite pusę duonos mišinio.
- Paviršių gerai išlyginkite, ant viršaus krėskite grietinės plakinį, suberkite smulkintus riešutus.
- Ant jos krėskite likusį duonos mišinį. Tortą padėkite į šaldytuvą porai valandų.
- Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir kakava.
- Išimtą iš formos tortą puoškite grietinėlės plakiniu, pabarstykite kapotais riešutais.
Pagaminsite per 1 val., nekaičiuojant torto šaldymo laiko.