Ingredientai
- Bulvės 250 g
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Mielės 20 g
- Pienas 1800 ml
- Miltai 250 g
- Cukrus 130 g 50 g tešlai ir 80 g padažui
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 st. kepimui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Braškės 500 g šviežių arba šaldytų - padažui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis padažui
- Grietinėlė 50 ml riebios
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite.
- Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis.
- Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min.
- Bulves, mieles su pienu, miltus, cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinį supilkite į dubenį ir išplakite elektriniu plakikliu. Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie valandą, kol pakils.
- Braškes išsukite trintuvu (kelias palikite papuošti), pertrinkite pro sietelį, kad neliktų sėklų, tada sumaišykite su vanile.
- Į karštą aliejų šaukštu leiskite kukulaičius ir iškepkite. Tada išgriebkite, sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.
- Braškių padažo pilkite ant kukulaičių ir tiekite su grietinėle ir cukraus pudra.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita