Ingredientai
- Lavašas 1 vnt.
- Varškė 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kiaušinių tryniai 1 vnt.
- Cukrus 1 valg. š. arba pagal skonį
- Įvairios uogos 50 g bet kokių mėgstamų
- Graikiniai riešutai 40 g
- Vanilės ekstraktas 0,25 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai pavers patiekalą išties saldžiu.
2. Į gautą masę dėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo.