Ingredientai
- Varškė 450 g
- Cukrus 100 g ir 3 šaukštai cukraus su cinamonu užbarstyti ant viršaus
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Ananasai 225 g nedidelis indelis konservuotų ananasų kubelių
- Vanilinis cukrus 16 g
- Grietinė 450 g
- Sviestas 100 g
- Makaronai 450 g
Kaip gaminti
1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite ananasų gabaliukus ir šaltus makaronus.
3. Masę sukrėskite į likusiu sviestu pateptą indą. Viršų apibarstykite cukrumi su cinamonu. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 60–65 min.