Ingredientai
- Moliūgai 400 g 300-400 g
- Duona 8 riekės skrudinamoji
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt. ir 2 tryniai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 ml plakamoji (35 proc. riebumo)
- Pienas 150 ml
- Cukrus 80 g ir 3-4 valg. š. sirupui
- Cinamonas 1 arbat. š. ir 1 arbat. š. sirupui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Vanduo 1 st. sirupui
- Gvazdikėliai 2 vnt. sirupui
- Apelsinai 1 vnt. žievelės sirupui
Kaip gaminti
1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.
2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.
3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita