Ingredientai
- Obuoliai 8 vnt. nedidelių raudonų
- Mediniai iešmeliai: 8 vnt.
- Cukrus 270 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - marinadui
- Vanduo 150 ml marinadui
- Sirupas 2 valg. š. „Dansukker“ šviesiojo sirupo - marinadui
Kaip gaminti
- Išpjaukite obuolių kotelius ir žiedelius.
- Obuolius kruopščiai nusausinkite.
- Kiekvieną obuolį iešmeliu perverkite nuo žiedelio iki kotelio.
- Riebalais ištepkite kepimo popieriaus lapą.
- Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį ir sirupą.
- Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus.
- Tada padidinkite ugnį, kad marinadas imtų kunkuliuoti.
- Patikrinkite, ar marinadas paruoštas: įmerkite lazdelę ir ištraukę pakiškite ją po šaltu tekančiu vandeniu.
- Marinadas turėtų sustingti.
- Obuolius pamirkykite karštame marinade. Pasukiokite juos virš prikaistuvio, kad nuvarvėtų marinado perteklius.
- Obuolius sudėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir leiskite sustingti.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita