Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 100 ml
- Miltai 100 g
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Obuoliai 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Citriną nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę.
2. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į dubenį supilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų, viską gerai suplakite. Įmaišykite obuolius, išplaktus kiaušinių baltymus.
4. Gautą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
5. Ištraukę viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius gražiai apskrus. Tiekite apibarstytą milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita