Ingredientai
- Pomidorai 1 kg labiausiai tinka slyviniai
- Cukrus 400 g
- Vanduo 120 ml
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos žievelė 1 vnt. plati juostelė
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pomidorų viršūnėlėje įpjaukite nedidelį „x“. Tada sudėkite pomidorus į didelį puodą verdančio vandens ir palaikykite apie 3 minutes. Po to pomidorus iš karšto vandens greitai išimkite ir sudėkite juos į šaltą vandenį, o kad jis būtų dar šaltesnis galite įdėti ledukų.
2. Pomidorams kiek atvėsus, nulupkite jų odeles, perpjaukite perpus ir išimkite sėklų masę (jos neprireiks). Likusius pomidorus smulkiai supjaustykite.
3. Tuomet visus paminėtus ingredientus sudėkite į didelį puodą ir virkite ant stipriai įkaitintos ugnies iki masė pradės „burbuliuoti“, tada sumažinkite ugnį iki vidutinio kaitrumo.
4. Viską virinkite apie valandą nuolat pamaišydami arba kol padažas pradės įgauti tirštą ir spindinčią konsistenciją.
5. Iš ruošiamo džemo išimkite cinamono lazdelę, česnako skilteles ir citrinos žievelę. Dar kaitinkite apie 10 minučių, kol jis taps tirštas. Tačiau jei džemas bus vis dar skystokas, virkite toliau, kas 10 minučių patikrindami jo konsistenciją.
6. Sutirštėjusią masę išpilstykite į sterilius stiklainius. Kai ji atvės, galite sudėti į šaldytuvą – džemas nesuges apie mėnesį. O norėdami džemu mėgautis ir ilgiau, prieš stiklainius pripildydami, 5 minutėms juos sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir taip dezinfekuokite.
7. Indus su džemu laikykite tamsioje bei vėsioje vietoje – taip džemas išsilaikys net metus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai