„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas
Šaldytas pyragas / „DANSUKKER“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Torto pagrindas: 3 vnt.
  • Sviestas 325 g 225 - tortui ir 100 - kreminio sūrio glajui
  • Cukrus 585 g 360 „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ tortui ir 225 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Sirupas 150 ml 100 „Dansukker“ šviesiojo sirupo tortui ir 50 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Kiaušiniai 5 vnt.
  • Miltai 450 g
  • Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
  • Kepimo milteliai 2 arbat. š.
  • Druska 1 arbat. š.
  • Pienas 150 ml
  • Uogos:(aviečių arba mėlynių - uogienei) 500 g
  • Želės cukrus:(„Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogienei) 270 g
  • Sūris 300 g kreminio - kreminio sūrio glajui
  • Miltelinis cukrus 360 g „Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio glajui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kreminio sūrio glajui
  • Prieskoniai 3 arbat. š. imbierinių sausainių - kreminio sūrio glajui
  • Vanduo 50 ml „Ledkalniai“ papuošimui

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
  2. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas.
  3. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.  
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  5. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską, pilkite pieną.
  6. Maišykite, kol tešla bus vientisa. Tešlą sudėkite į tris formas.
  7. Kepkite 35–40 min.
  8. Uogienė: Į prikaistuvį sudėkite uogas ir berkite želės cukrų.
  9. Virkite 5–10 min. (priklausomai nuo pasirinktų uogų).
  10. Uogienė turėtų būti gan tvirta. Leiskite atvėsti.
  11. Kreminio sūrio glajus: Sumaišykite visus produktus.
  12. „Ledkalniai“ puošti: Cukraus, sirupo ir vandens mišinį užkaitinkite iki maždaug 160 °C.
  13. Įdėkite mėlynos spalvos dažų.
  14. Paruoštą mišinį pilkite į kepimo skardą.
  15. Leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite gabalėliais.
  16. Sluoksnių formavimas: Jeigu torto pagrindo lakštai per stori, perpjaukite juos per pusę išilgai.
  17. Kiekvieną lakštą aptepkite uogiene. Netepkite kraštų.
  18. Paviršių apliekite glajumi. Puoškite „ledkalniais“ ir, jei norite, pabarstukais.

Receptas DANSUKKER

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.