Ingredientai
- Braškės 150 g šaldytų braškių, aviečių arba šių uogų mišinio
- Rudasis cukrus 50 g
- Sultys 100 ml aviečių
- Citrinos 1 vnt. nedidelės citrinos sulčių
- Vanduo 2 valg. š. negazuoto mineralinio vandens (nesūraus)
- Brendis 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Atšildytas uogas sutrinkite elektriniu plakikliu.
2. Aviečių sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, užvirinkite ir palikite, kad atvėstų.
3. Sukrėskite uogų tyrę, supilkite citrinos sultis, mineralinį vandenį, brendį ir gerai išmaišykite.
4. Kiškite į šaldytuvą ir laikykite, kol masė pradės stingti. Tada pamaišykite ir laikykite šaldytuve, kol ji kiek sustings. Dar sykį išmaišiusi, sukrėskite į taures.
5. Tiekdama puoškite braškėmis, avietėmis arba standžiai plaktos grietinėlės bokšteliais.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita