Ingredientai
- Vištos sparneliai 16 vnt. nemažų
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Imbieras 1 vnt. 8 cm ilgio gabaliukas; marinatui
- Sojos padažas 4 valg. š. marinarui
- Aliejus 4 valg. š. puikiai tinka žemės riešutų ar kitas, turintis aukštą kaitimo temperatūrą; marinatui
- Medus 2 valg. š. marinatui
- Cinamonas 4 arbat. š. marinatui
- Ciberžolė 2 arbat. š. marinatui
- Druska 1 arbat. š. marinatui
Kaip gaminti
1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte mase.
2. Vištos sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.
3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 4–5 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję.
4. Patiekite su jogurto-agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis