Ingredientai
- Sviestas 80 g
- Varškė 180 g kreminė
- Cukrus 80 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Miltai 180 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Grietinėlė 80 ml liesesnė
- Spanguolės 50 g šviežios arba šaldytos
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.
2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.
5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.