Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Svogūnai 3 vnt. 2 - vištienai ir 1 - padažui
- Obuolių sidras: (sauso) 200 ml
- Sultys 100 ml svarainių
- Medus 2 valg. š. skysto - vištienai ir padažui
- Česnakai 3 skiltelės
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių
- Raudonėliai 1 žiupsnelis šviežių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - vištienai ir padažui
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios raudonos - padažui
- Actas 3 valg. š. raudonojo vyno - padažui
- Alyvuogių aliejus 8 valg. š. padažui
- Pomidorai 2 vnt. sunokę - padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
- Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite.
- Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis. Suberkite česnakus, supilkite sidrą, viską sumaigykite ir parą marinuokite.
- Paruoškite padažą: aliejumi apšlakstytas paprikų puseles iškepkite orkaitėje. Supjaustykite, sudėkite į plakimo indą. Sumeskite nuluptus smulkintus pomidorus, supilkite vyno actą, suberkite svogūnus, sukrėskite medų.
- Suplakite tyrę. Įmaišykite aliejų, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Paukštienos gabalėlius pabarstykite druska.
- Į kiekvieną įsmeikite po šaltame vandenyje išmirkytą medinį konditerinį pagaliuką, iškepkite ant grotelių.
Pagaminsite per 1 val. 30 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita