Ingredientai
- Kiauliena 400 g filė supjaustytos juostelėmis
- Aliejus 2 valg. š.
- Ananasai 1 vnt. supjaustytas gabalėliais
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustyto - geltono
- Paprikos 1 vnt. šiaudeliais supjaustytos - raudonos
- Morkos 1 vnt. supjaustytos šiaudeliais
- Žirniai 75 g 1 pak. (~ 75 g) pjaustytų šparaginių žirnių ankščių
- Padažas:(½ but. SANTA MARIA ekologiško saldžiarūgščio WOK padažo) 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
- Makaronai 1 sauja tinka ir ryžiai - garnyrui
Kaip gaminti
- Įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir kepkite mėsos juosteles, kol jos gražiai apskrus. Sudėkite į dubenėlį.
- Vėl įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite maždaug 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
- Sudėkite apkeptas mėsos juosteles ir viską sumaišykite.
- Įpilkite 1 buteliuko ekologiško saldžiarūgščio WOK padažo (žr. žymę ant buteliuko etiketės) ir viską sumaišykite.
- Apibarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir patiekite su makaronais ar ryžiais.
Patarimas! Supjaustytą mėsą apvoliokite 3 valg. š. kukurūzų miltų ir apkepkite stipriai įkaitintame aliejuje, kad mėsa pasidengtų rusva bei traškia plutele. Kol kiti patiekalo ingredientai iškeps, nusausinkite taip iškeptą mėsą popierinėmis servetėlėmis. Paskui sudėkite mėsos juosteles į daržovių mišinį ir viską sumaišę iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita