Ingredientai
- Moliūgai 2 kg tinka ir cukinijos
- Paprikos 500 g saldžiųjų
- Morkos 500 g
- Ananasai 850 g konservuotų indelis
- Pomidorų padažas 500 ml
- Aliejus 200 ml
- Actas 150 ml 6 proc.
- Cukrus 200 g
- Druska 1 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis malto
Kaip gaminti
- Moliūgus (arba cukinijas) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas išvalykite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
- Nuluptas morkas stambiai sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves, užliekite pomidorų padažu, pagardinkite druska, cukrumi, cinamonu ir troškinkite ant mažos ugnies 40–45 minutes.
- Supilkite actą, sumeskite supjaustytus ananasus. Paragaukite, jeigu trūksta druskos ar cukraus, pridėkite dar ir patroškinkite apie dešimt minučių.
- Karštą padažą supilkite į pasiruoštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita