Ingredientai
- Rabarbarai 4 vnt. jauni stiebai
- Braškės 1 st. arba mėgstamų uogų
- Apelsinai 2 vnt. sultys
- Makaronai 100 g stiklinė mažų
- Cukrus 5 valg. š.
- Krakmolas 2 valg. š.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite, kad būtų kietesni.Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Uogas nuplaukite, jei reikia – atšildykite.
- Į puodą įpikite litrą vandens, suberkite rabarbarus ir uogas, cukrų ir visus prieskonius. Virkite, kol rabarbarai suminkštės, tada sukrėskite makaronus, supilkite apelsinų sultis ir dar kartą užkaitinkite.
- Bulvių krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens, išmaišykite ir plonyte srovele nuolat maišydama supilkite į puodą.
- Sriubą nukelkite nuo ugnies, išgriebkite cinamonų lazdelę ir gvazdikėlius. Viską išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite. Atšaldytą sriubą išpilstykite į lėkštes, jei norite, ant viršaus krėskite plaktos grietinėlės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita