Ingredientai
- Saldžiosios bulvės 1 kg
- Šalavijai 1 sauja šviežių, stambiai sukapotų
- Česnakai 5 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Grietinėlė 150 ml galite pilti ir 200 ml; riebios
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros. Apvalią, kepti orkaitėje tinkamą kepimo formą ištepkite aliejumi.
2. Saldžiųjų bulvių nelupkite, tačiau labai gerai nušveiskite šepetėliu ar kempine, o tada supjaustykite kuo plonesniais – apie 2 mm storio – griežinėliais. Dėkite juos į didelį dubenį, suberkite šalavijus, sutraiškytus česnakus, druską ir labai gerai rankomis viską išmaišykite, kad priedai tolygiai pasiskirstytų.
3. Dėliokite bulvių skilteles paruoštame kepimo inde glaudžiai sustatydami taip, kad į viršų žvelgtų odelės (taip, kaip matyti nuotraukoje). Jei sudėliojus visas bulves inde dar liko priedų – šalavijų, česnakų, pabarstykite jais viršų.
4. Uždenkite indą folija ir dėkite į orkaitę. Kepkite 45 min. Praėjus šiam laikui, foliją nuimkite, supilkite į kepimo indą grietinėlę ir kepkite jau neuždengę apie 25 min. – bulvės turi būti minkštutėlės, apkrudusios, o grietinėlė gerokai sutirštėjusi.
5. Tiekite karštą ar kambario temperatūros. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai