Ingredientai
- Bulvės 2 vnt. vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai)
- Česnakai 2 skiltelės
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis rūkytų saldžiųjų paprikų miltelių (gali būti ir nerūkytų)
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Saldžiąsias bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais šiaudeliais.
- Apibarstykite bulves išvardintais prieskoniais, smulkintais česnakais, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
- Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 20–25 min. (laikas priklausys nuo to, kaip stambiai supjaustytos bulvės).
- Keptų saldžiųjų bulvių šiaudeliai skanu su česnakiniu varškės, majonezo ar jogurto padažu, su šviežių daržovių salotomis. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita