Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt. dideli
- Salierai 5 vnt. šviežių salierų stiebai
- Salotos 200 g ryšulėlis
- Sūris 100 g baltojo čederio
- Graikiniai riešutai 80 g
- Sultys 1 st. obuolių
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Majonezas 100 g lieso
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Citrinos 1 vnt. sulčių
Kaip gaminti
1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Nuplautus salierų lapkočius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su obuoliais, iš sulčių išgriebtais ir gerai nuvarvintais riešutais bei čederiu.
4. Paruoškite padažą: dubenėlyje gerai išsukite jogurtą su majonezu. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Atsargiai įmaišykite su šlakeliu citrinos sulčių standžiai išplaktą kiaušinio baltymą. Sukrėskite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
5. Tiekite salotų lapais ištiestose lėkštelėse.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita