Ingredientai
- Salierai 500 g gumbų
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Grietinėlė 50 ml plakamosios
- Kumpis 100 g karštai rūkyto
- Laurų lapai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 400 ml natūralaus
- Sviestas 30 g
- Petražolės 2 vnt. kelios šakelės papuošimui
Kaip gaminti
1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų lapelius ir troškinkite apie 30 min.
3. Nupilkite vandenį, daržoves dar šiek tiek pavirkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų drėgmė, įdėkite sviestą ir iki vientisos masės išplakite.
4. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir atsargiai įmaišykite į salierų tyrę.
5. Tiekite su atvėsintais skrudinto kumpio gabalėliais. Toks garnyras tiks prie mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita