Ingredientai
- Kopūstai 300 g
- Salierai 1 vnt. pusė šaknies ir ryšelis lapų
- Paprikos 2 vnt. žaliosios
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 3 vnt.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės 3-4
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pomidorų pasta arba piurė: 1 st.
- Krapai 1 valg. š. pagal skonį
- Petražolės 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Supjaustykite gabalėliais kopūstą, saliero šaknį, susmulkinkite paprikas, svogūnus (vieną pasilikite), saliero lapus. Morkas sutarkuokite.
- Visas daržoves ir prieskonius užliekite 3 litrais vandens ir virkite 30 minučių.
- Likusį svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Vėliau supilkite pomidorų pastą ir dar patroškinkite kelias minutes.
- Viską perpilkite į sriubą ir dar šiek tiek pavirkite maždaug 5-7 minutes. Pagardinkite žalumynais.
- Druskos nedėkite, jeigu trūks sūrumo, pagardinkite šlakeliu sojos padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita