Ingredientai
- Bulvės 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Sojų faršas 100 g
- Daržovių sultinys 1500 ml
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 100 g
- Sojų pupelių daigai (indelis) 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį
- Grietinėlė 200 ml
Kaip gaminti
1. Bulves nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą su sultiniu. Sudėkite sojų faršą.
2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol apskrus.
3. Salierą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į svogūnų masę ir vis pamaišydama kepkite apie 15 min.
4. Keptas daržoves suverskite į puodą su bulvėmis ir sojų faršu, įmeskite kelis laurų lapelius ir virkite ant vidutinės ugnies apie 25 min., tada sriubą nukelkite nuo ugnies, išgriebkite laurų lapelius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
5. Galiausiai supilkite sojų padažą, grietinėlę ir sriubą dar kartą pakaitinkite. Tiekite su sojų pupelių daigais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita