Ingredientai
- Ryžiai 1 st. rudųjų arba laukinių
- Morkos 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sultys 1 valg. š. citrinų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. šalto spaudimo
- Kopūstai 1 vnt. pusė raudongūžio
- Saldžiarūgštis salotų užpilas (mėgstamas) 3 valg. š.
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto parmezano
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Žalumynų ryšulėlis 1 vnt.
- Mėtos 10 g keli lapeliai papuošimui
- Citrinos 1 vnt. keli griežinėliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite.
2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite.
3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų sultimis. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Raudongūžį kopūstą smulkiai supjaustykite, sumeskite į gilų dubenį ir kiek pamaigykite pirštais, kad suminkštėtų, tada apliekite saldžiarūgščiu salotų užpilu ir gerai išmaišykite.
5. Į aukštas stiklinaites krėskite atvėsintų ryžių, berkite tarkuoto parmezano, tada sluoksniuokite morkas ir kopūstus.
6. Salotas puoškite citrinos griežinėliu ir mėtos lapeliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita