Ingredientai
- Makaronai 300 g spiralių
- Ančiuviai: (nedidelis indelis aliejuje) 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Tunas 1 vnt. indelis savo sultyse
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Sūris 1 sauja tarkuoto brandinto
- Sviestas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių - padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. 0,5 - padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - padažui
Kaip gaminti
- Česnaką nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
- Kai gardžiai pakvips, sudėkite cukinijų juosteles. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska, cukrumi ir bazilikais.
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite ir sukrėskite į dubenį.
- Ten pat sudėkite nuvarvintą tuną, ančiuvius, cukinijų juosteles.
- Salotas užpilkite padažu, suberkite kapotas petražoles, viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita