Ingredientai
- Pomidorai 2 vnt. po didelį geltoną ir raudoną
- Ančiuviai (vakuume) 150 g
- Svogūnai 1 vnt. baltasis
- Bazilikai 40 g saujelė šviežių nemažų lapelių
- Natūralus balzaminis padažas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai maltų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tyro; užpilui
- Balzaminis actas 1 valg. š. užpilui
- Kaparėliai 1 valg. š. smulkintų, užpilui
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
Kaip gaminti
1. Ančiuvius išimkite iš pakuotės, nupilkite skystį, labai gerai nusausinkite ir dailiai susukite voleliais.
2. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Lėkštėje išdėliokite pomidorus, svogūnų griežinėlius, susuktus ančiuvius, nuskabytus ir nuplautus bazilikų lapelius. Salotas pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Paruoškite užpilą: česnakus nulupkite, kartu su labai gerai nuvarvintais kaparėliais smulkiai sukapokite. Gautą mišinį sumaišykite su aliejumi ir balzaminiu actu, jeigu reikia, pagal skonį pagardinkite cukrumi. Užpilu apliekite paruoštas salotas ir dar pagardinkite balzaminio padažo lašeliais.
Kulinaro patarimas. Jeigu norite, kad salotos būtų sotesnės, ant viršaus galite berti sausoje keptuvėje skrudintų baltos duonos kubelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita