Ingredientai
- Krevetės 12 vnt. tigrinės
- Česnakai 3 skiltelės
- Pipirai 1 vnt. aitrusis
- Citrinos 1 vnt. pusė ir padažui 1 valg. š. sulčių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. ir padažui 2 valg. š.
- Gražgarstės 300 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Pomidorai 15 vnt. vyšniniai
- Medus 1 valg. š. padažui skystas
- Garstyčios 1 arbat. š. padažui aštrios
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.
2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.
3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita