Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. nemažas
- Razinos 1 sauja besėklės
- Migdolai 2 valg. š. plokštelės
- Svogūnai 1 vnt. baltasis
- Špinatai 2 sauja
- Sultys 100 ml apelsinų
- Jogurtas 100 ml užpilui - natūralus
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g užpilui
- Česnakai 3 skiltelės užpilui
- Citrinos 1 vnt. užpilui - pusės citrinos sulčių
- Medus 1 arbat. š. užpilui - pusė šaukštelio skysto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose.
- Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą brinkinkite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Špinatų lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite į stiklines taures. Ant viršaus dėkite atšalusių brokolių, berkite riešutų, nusausintų razinų.
- Paruoškite užpilą: sūrį sutrupinkite ir su kitais ingredientais sutrinkite elektriniu plakikliu. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą užpilą atvėsinkite ir juo apliekite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita