Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt. žali rūgštūs - salotoms
- Avokadai 2 vnt. salotoms
- Raudonasis svogūnas 2 vnt. salotoms
- Gražgarstės 1 sauja (rucola) lapeliai, 16 vnt. - salotoms
- Špinatai 1 sauja 16 vnt. lapelių - salotoms
- Vištiena 400 g karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsa - salotoms
- Citrinos 1 vnt. padažui
- Apelsinai 1 vnt. padažui
- Žalioji citrina 1 vnt. laimas - padažui
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtos - padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 200 ml padažui
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų lapelių - pabarstukams
- Sūris 2 valg. š. kietojo - pabarstukams
Kaip gaminti
Gaminame salotas:
- Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
- Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu.
- Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei sūriu.
Gaminame padažą:
- Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.
- Tuomet įberkite garstyčias ir gražiai jas išmaišykite.
Recepto autorius: virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.