Ingredientai
- Jautiena 400 g išpjovos
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Vynas 50 ml sauso raudono
- Aliejus 3 valg. š.
- Špinatai 300 g
- Fetos sūris 200 g
- Pievagrybiai 200 g rudųjų
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Jautienos išpjovą supjaustykite storomis riekėmis, įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite vynu ir palikite pernaktį. '
2. Išmarinuotą mėsą gerai įkaitintoje keptuvėje ant labai mažai aliejaus po 3 minutes iš abiejų pusių apkepkite. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapelius, perpus perpjautus švarius pievagrybius, sutrupintą arba kubeliais supjaustytą fetos sūrį. Ant viršaus - kepsnio gabaliukus.
3. Apšlakstykite balzaminiu actu, aliejumi, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pageidaujant - druska.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė