Ingredientai
- Jautiena 500 g uodeginės (2,5 cm storio griežinėlis)
- Salotos 400 g įvarių
- Avokadai 1 vnt. sunokęs
- Mangas 1 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ir 50 ml. marinatui
- Citrinos 1 vnt. šaukštas sulčių
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų ir žiupsnelis marinatui
- Obuolių sidro actas (marinatui) 2 valg. š.
- Kmynai 2 arbat. š. marinatui
- Kalendros 1 arbat. š. grūdelių marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
Kaip gaminti
1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas.
2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai iškepusią jautieną, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepkite mėsą dar 8–10 minučių.
3. Nulupkite avokadą ir mangą, supjaustykite stambiais gabalėliais.
4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pasūdykite ir suplakite šluotele. Apšlakstykite padažu salotas, atsargiai išmaišykite.
5. Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus išdėliokite avokadų ir mangų gabalėlius, plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita