Ingredientai
- Kalakutiena 400 g filė
- Salotos 300 g ledkalnio
- Duona 4 vnt. 4 riekės batono
- Džiovinti pomidorai 30 g
- Kmynai 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. Kalakutienai marinuoti ir padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Česnakai 2 skiltelės Kalakutienai marinuoti ir padažui 2 skiltelės
- Jogurtas 4 valg. š. Padažui; natūralaus
- Majonezas 4 valg. š. Padažui
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. Kalakutienai marinuoti
Kaip gaminti
1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.
3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.
5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita