Ingredientai
- Salotos 1 vnt. įvairios
- Pomidorai 3 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Alyvuogės 1 sauja
- Mocarelos sūris 4 sauja 3–4 ritinėliai
- Miltai 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. ir 3 valg. š. padažui
- Medus 1 valg. š. padažui skystas
- Sojų padažas 1 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. padažui 1 šaukštas citrinų sulčių
- padažui saldžiarūgštis padažas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.
2. Padažui skirtus produktus sumaišykite.
3. Į lėkštes sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais raikytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilkite padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita