Ingredientai
- Krevetės 15 vnt. karališkų lukštentų
- Ryžiai 1 st. virtų
- Citrinos 1 vnt. pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
- Česnakai 3 skiltelės ir salotoms 2 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š. ir salotoms 3 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. apelsininių; pagal skonį
- Morkos 1 vnt. Salotoms
- Porai 1 vnt. Salotoms
- Paprikos 1 vnt. Salotoms; žalia
- Medus 1 arbat. š. Salotoms
- Bazilikai 1 arbat. š. Salotoms; keli lapeliai
- Garstyčios 1 arbat. š. Salotoms; grūdėtųjų
- Druska 1 arbat. š. Salotoms; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.
2. Aitriąją papriką susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.
4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.
5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita