Ingredientai
- Varškės sūris 400 g
- Alyvuogių aliejus 100 ml pusė stiklinės
- Citrinos 1 vnt. pusė griežinėliais supjaustyta
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Džiovinti pomidorai 10 vnt.
Kaip gaminti
1. Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos). Sandariai uždarykite ir marinuokite sūrį per naktį vėsioje patalpoje.
2. Salotas gerai nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite norimo dydžio gabalėliais ir sudėkite į lėkštę. Kartu dėkite nuvarvintą marinuotą sūrį, citrinų griežinėlius, pjaustytus džiovintus pomidorus.
3. Apšlakstykite aliejumi, kuriame marinavote sūrį.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita