Ingredientai
- Salotos 250 g mėgstamų
- Pomidorai 2 vnt.
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Mocarelos sūris 1 vnt. pakuotė
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Moliūgo sėklos 1 valg. š.
- Saulėgrąžos 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Apelsinai 1 vnt. sultys
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š. graikinių riešutų
- Linų sėmenų aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Salotas, pomidorus ir agurką nuplaukite. Salotas suplėšykite mažais gabaliukais. Agurką nulupkite, susmulkinkite kartu su pomidorais. Mocarelą supjaustykite gabaliukais. Viską sumaišykite.
2. Keptuvėje pakepinkite sezamų ir moliūgų sėklas bei saulėgrąžas ir užberkite ant salotų.
3. Išspauskite iš citrinos ir apelsino sultis, į jas įpilkite abiejų rūšių aliejus ir medų bei įberkite žiupsnį druskos. Viską gerai išmaišykite ir pikite šį padažą ant salotų.
4. Patiekite su dar šilta paskrudinta duona.
Receptą atsiuntė skaitytoja Jūratė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita