Ingredientai
- Salotos 6 vnt. keli lapeliai
- Moliūgai 500 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Sūris 100 g baltųjų pelėsių
- Spanguolės 1 valg. š. saujelė džiovintų
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių - užpilui
- Česnakai 2 skiltelės užpilui
- Klevų sirupas 1 valg. š. užpilui
- Aliejus 3 valg. š. abrikosų kauliukų - užpilui
Kaip gaminti
- Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
- Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
- Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
- Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita