Ingredientai
- Parmos kumpis 100 g
- Salotos 400 g 2 saujos įvairių rūšių salotų mišinio
- Nektarinai 2 vnt. dideli
- Melionas 1 vnt. pusė geltonojo
- Mocarelos sūris 100 g
- Sezamų aliejus 4 valg. š.
- Medus 1 arbat. š. skysto
- Citrinos 1 vnt. šviežių citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; maltų
Kaip gaminti
1. Kumpį supjaustykite perregimomis juostelėmis.
2. Nuplautus, nusausintus nektarinus perpjaukite pusiau. Išėmusi kaulus, supjaustykite plonais griežinėliais. Mocarelą supjaustykite kvadratėliais.
3. Melioną nulupkite, šaukšteliu išskobkite sėklas. Iš minkštimo specialiu šaukšteliu išskobkite rutuliukus.
4. Paruoškite padažą: sezamų aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir skystu medumi. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir dar sykį išmaišykite.
5. Į salotinę suberkite nuplautas, nusausintas salotas. Ant viršaus sudėkite nektarinų griežinėlius, melionų rutuliukus, juostelėmis pjaustytą kumpį, mocarelos gabalėlius.
6. Tiekdama apliekite paruoštu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita