Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 300 g
- Kokosų pienas 250 ml nesaldintas
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoto
- Kalendros 3 g žiupsnis
- Parmezano sūris 4 valg. š. drožlių
- Kriaušės 2 g šviežios
- Gražgarstės 4 sauja
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti pagal skonį
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį ir padažui
- Medus 1 valg. š. skysto - padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - padažui
- Vynas 1 valg. š. sauso balto - padažui
Kaip gaminti
1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite.
2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą ir kepinkite, kol gražiai apkrus. Supilkite kokosų pieną, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų apie 20 minučių patroškinkite.
3. Iš skysčio išgriebtus mėsos gabalėlius palikite nuvarvėti ir atvėsti. Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.
4. Į serviravimo lėkštes dėkite pikantiškos troškintos paukštienos, ant viršaus užberkite smulkintų kriaušių, parmezano, šviežių gražgarsčių. Iš nurodytų produktų sumaišykite padažą. Juo apliekite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita