Ingredientai
- Špinatai 1 sauja šviežių
- Kiaulpienės 1 sauja jaunų lapelių
- Salotos 1 sauja mėgstamų žalialapių
- Pomidorai 2 vnt.
- Avokadai 1 vnt.
- Obuoliai 1 vnt.
- Sūris 100 g brandinto
- Citrinos 1 vnt. padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Medus 1 valg. š. pagal skonį - padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Garstyčios 1 valg. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
- Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
- Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite šiaudeliais.
- Paruoškite padažą. Išspauskite citrinų sultis. Į jas supilkite aliejų, sukrėskite garstyčias ir medų, suberkite sutrintą česnaką, pasūdykite. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Jos puikiai tinka valgyti vienos, su skrebučiu ar trapučiu, su bulvėmis, taip pat kaip garnyras su kiaušinių, mėsos patiekalais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita