Ingredientai
- Salotos 2 vnt. 2 gūželės skirtingų spalvų salotinių trūkažolių
- Gražgarstės 25 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 250 g 200 g švelnesnio skonio (salotoms) ir 50 g aštresnio skonio, pavyzdžiui rokforo (užpilui)
- Svogūnų laiškai 10 g labai smulkiai kapoti
- Petražolės 10 g labai smulkiai kapotos
- Obuoliai 4 vnt. nemaži saldžiarūgščiai
- Graikiniai riešutai 50 g skrudinti
- Duona 2 vnt. kelios riekelės šviežios itališkos duonos
- Jogurtas 125 g indelis natūralaus jogurto arba liesos grietinės - užpilui
- Svogūnai 50 g užpilui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį, užpilui
- Pipirai 1 arbat. š. malti baltieji - pagal skonį, užpilui
- Medus 5 g užpilui
- Avokadai 1 vnt. užpilui
Kaip gaminti
1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais. Išdėliokite ant salotų, suberkite šakute trupintą sūrį, skrudintus riešutus, smulkintus žalumynus, gražgarsčių lapelius.
3. Paruoškite užpilą: visus komponentus išplakite elektriniu plakikliu, atvėsinkite šaldytuve ir apliekite salotas. Valgykite su sausoje keptuvėje skrudintos baltos duonos riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita